Loading...
X

E-health in de jeugd-ggz (2013)

Ruwaard, J., Linse, H. & Hagenbeuk, H. (2013). E-health in de Jeugd-ggz. Baat het of Schaadt het? Amsterdam: Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. ISBN: 978-90-820527-0-1 Free Full Text (ipad ebook)

ABSTRACT E-health biedt een schat aan mogelijkheden voor de jeugd-ggz. Maar een professionele benadering en vooral een betere samenwerking zijn strikt noodzakelijk om ook daadwerkelijk successen te kunnen boeken. E-health heeft in elk geval veel meer potentie dan alleen voorlichting en preventieve programma’s: digitale toepassingen zullen binnen afzienbare tijd ‘de behandelkamer’ ingrijpend veranderen. Dit zijn enkele conclusies uit dit overzichtswerk over e-health in de jeugd-ggz, ontwikkeld en uitgegeven door het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Het gratis e-book met de titel ‘E-health in de jeugd-ggz – baat het, of schaadt het?’ is bedoeld als gids voor professionals in de jeugd-ggz die aan de slag willen met e-health. Alle aspecten van e-health, van beleid (bij overheid, verzekeraars en jeugd-ggz) tot aan de soms weerbarstige en experimentele praktijk komen aan bod.

voor de iPad Het boek is ontwikkeld voor de iPad en is rijk geïllustreerd met multimediale content; deze versie is gratis te downloaden in de boekwinkel van iTunes. Dit is de volledige, interactieve versie van het boek, geschikt voor de iPad van Apple met iOs 5.1 of nieuwer en voorzien van de iBooks app versie 3.0 of nieuwer. Een soberder versie van het e-book is beschikbaar in ePub– en Mobipocket-formaat voor e-readers, PC, Mac en Android;

KEYWORDS Kinder- en Jeugdpsychiatrie; Jeugd-ggz; e-Mental Health; e-Health; ebook